Biografia

 Jutta Holmberg on valmistunut Musiikin maisteriksi  Sibelius- Akatemian oopperakoulutuksesta keväällä 2006. Helmikuussa 2006 hän suoritti laulun A -tutkinnon erinomaisin arvosanoin. 

Hän on osallistunut mm. Larissa Gergievan, Fiorenza Cossotton ja Juha Uusitalon mestarikursseille.

Vuodesta 2018 hän on täydentänyt opintojaan Berliinissä Uwe Griemin ja Klaus Sallmannin johdolla.

Lied -musiikkia Jutta Holmberg on opiskellut mm. Ilmo Rannan, Ralf Gothónin ja Jorma Hynnisen ohjauksessa. Ensikonsertin Jutta Holmberg lauloi Sibelius -Akatemiassa syksyllä 2008 pianistinaan Kristian Attila. Hän on konsertoinut kotimaan lisäksi Hong Kongissa, Itävallassa, Portugalissa, Virossa sekä Ranskassa; lied -resitaalein, orkesterien solistina sekä oopperarooleissa.

Hän on tehnyt näyttämöllä mm. seuraavat roolit: W. A Mozartin Taikahuilun 1. nainen sekä Don Giovannin Donna Elvira, P. Tshaikovskin Jevgeni Oneginin Tatjana ja Larina, Verdin Il trovatoren Leonora (Portugal, Estrèmoz), P. Lyytikäisen Helsinkiin -oopperan Lotten sekä Puccinin Tosca.

Viime vuosien aikana hänen äänensä on kasvanut dramaattiseksi sopraanoksi ja hänen ohjelmistoonsa kuuluvat tällä hetkellä Brünnhilde (Wagner), Turandot (Puccini) ja Lady Macbeth (Verdi). Vuonna 2020 hänet valittiin kansainväliseen Wagner-laulajille tarkoitettuun Lauritz Melchior- laulukilpailuun.

Hän esiintyy aktiivisesti konserttilaulajana: lied-konsertein ja oratorioiden solistina. Konserttiohjelmistosta mainittakoon M. Musorgskin laulusarja Kuoleman lauluja ja tansseja, A. Bergin Sieben frühe Lieder (mm. Turun filharmonisen orkesterin solistina), R. Wagnerin Wesendonk –lieder (mm. Suomen Wagner–seuran 15 – vuotisjuhlassa), Ej Rautavaaran Fünf Sonetten an Orpheus (mm. Wienissä, Itävallassa, Der Musikvereinissa/Gläsenersal) sekä A. Dvořákin Requiem (Temppeliaukion kirkko, 2014).

Hän on vuoden 2019 Päivi ja Paavo Lipposen säätiön stipendiaatti. Vuonna 2006 Suomen Wagner -seura myönsi hänelle Bayreuth  -stipendin. Vuonna 2004 hänet palkittiin erikoispalkinnolla Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa. Vuonna 2002 hän ylsi Timo Mustakallio  – laulukilpailun finaaliin. Jutta Holmbergin taiteellista työskentelyä ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Svenska kulturfonden, sekä Selim Eskelisen säätiö.